22 січня Україна святкує День соборності – більше ста років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

“Живі ланцюги”

     На честь Дня Соборності українці почали проводити “живі ланцюги” між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, як символ незламності волі та єдності західних українців. Перший ланцюг було організовано 21 січня 1990 року. Тоді учасниками акції стали від половини до трьох мільйонів українців в Івано-Франківську, Стрию, Львові, Тернополі, Рівному, Житомирі та Києві. Також локальні “живі ланцюги” проходили у 2008 – 2011 рр. безпосередньо у Києві та Львові.

    Акт Злуки двох Україн свого часу був прагненням до возз’єднання, але минуло сто років і він залишився символічним святом – Днем Соборності України. України, котра у будь-який час та у будь-яких реаліях залишається волелюбною та непохитною.

        В цей день всі наші вихованці та колектив приєдналися до  флеш мобу, який організував Зеленогайський заклад загальної середньої освіти. Дітки змалечку вчаться шанувати та любити свою Батьківщину – Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *